Via Ferrata Cseszneken

Via Ferrata Cseszneken

Magyarország első Via Ferrata (acélsodronyos sziklamászó út) pályái a szomszédos Cseszneken kerültek átadásra.

A szomszédos Cseszneki vár tövében elkészült és átadásra került hazánk első via ferrata pályája (acélsodronyos sziklamászó út) amelyen teljesen kezdő, vagy haladó sziklamászók is csiszolhatják tudásukat.

Az útvonalak nehézségi fokától függően biztonságot nyújtó felszerelésre, beülőre, sisakra, rögzítő karabinerekre is szükség van, amelyeket a helyszínen 2500,-Ft-ért bérelhetnek a jelentkezők. A három útvonal nehézségi foka: "C", "D" és "E". (A via ferrata útvonalaknál az "A" jelzésűek a legkönnyebben teljesíthetőek, míg az "F" betűvel jelzetteket kizárólag profi mászóknak ajánlják.) "Az Ostromlók útja "C" jelzésű, vagyis közepes erősségű útvonal. Ezt a vasalt utat jó fizikai állapotban lévő nőknek és férfiaknak egyaránt ajánljuk. Olyan érdeklődőknek is, akik életükben először próbálják ki mászó tudásukat. A "D" és "E" utak inkább tapasztalt mászók számára készültek.

2016. nyarán zsiványtáborunk résztvevőit is elvittük Csesznekre, ahol kipróbálhatták, vagy éppen csiszolhatták mászó tudásukat.